Način delovanja EcoCooler

Avtor TarkShop 16/07/2018 0 Komentarjev

učinkovit način hlajenja

Najbolj učinkovit način hlajenja v naravi je preko izhlapevanja vode. Hlajenje preko izhlapevanja deluje po principu absorpcije toplote med izhlapevanjem vlage. To se prav tako dogaja na človeški koži, telesni pot, ki deluje kot ohlajevanje temperature telesa. Ta proces je enak kot takrat, ko vas zazebe, kadar zapiha veter z morja.

 

 

učinkovit način hlajenja

Hladilna naprava Eco Cooler z izhlapevanjem izvaja učinkovito hlajenje s kombiniranjem naravnega procesa – izhlapevanja vode – s preprostim, zanesljivim sistemom za kroženje zraka. Zunanji zrak se filtrira preko satastega filtra, ohladi s pomočjo vodne zavese izhlapevanja in nato kroži s pomočjo ventilatorja.

 

 

učinkovit način hlajenja

Ohlajanje z izhlapevanjem je eno najstarejših hlajenj, starejše tudi od klimatskih naprav. Na Bližnjem Vzhodu se imenuje puščavsko hlajenje, v Združenih državah pa ga imenujejo močvirsko hlajenje. Zasnova ohlajanja z izhlapevanjem je zelo preprosta. Voda iz spodnje posode se črpa do vrha, od tam pa steče dol preko izhlapevalnih hladilnih ploščic, ploščice enakomerno nasiči, notranji ventilator, pa svež in ohlajen zrak izpiha v prostor, kar zniža temperaturo v prostoru.

 

 

učinkovit način hlajenja

Eco Cooler je idealen za odprte in zaprte prostore. Hladi velike prostore, kot so skladišča, tribune na športnih dogodkih, tople grede, nakupovalne centre, zbirališča in tudi pisarne, sobe, jadrnice, avtodome, idr. Sistemi za hlajenje z izhlapevanjem nudijo nizkocenovno alternativo klimatskim napravam. Preprosto jo namestite v prostor, priporočljivo je, da napravo postavite na višini cca 30 – 50 cm nad tlemi in da imate v prezračevanem prostoru vsaj nekoliko odprto okno, da se ustvarja podtlak.

 

 

 

eco cooler tabela

eco cooler tabela
 

Napišite komentar