Kaj je ionizator in ali ga potrebujem?

Avtor TarkShop 16/07/2018 0 Komentarjev

Kaj je ionizator?

ionizator zraka v hladilni napraviIonizator je nevtralizator zraka, ki na naraven način, brez kemikalij očisti zrak tako, da proizvaja negativne ione (t.i. anione), ki nase vežejo vse nevidne nečistoče, ki se nahajajo v prostoru (viruse, bakterije, prah, cigaretni dim, iztrebke pršic,...). Zelo blagodejno vplivajo na zdravje, še posebej je priporočljiv za astmatike, alergike in ljudi z migrenami. Ionizator blagodejno deluje tudi na raven stresnega hormona, s tem pa pomaga k boljšemu, sproščenemu občutku in umirjenosti.

Najvišje koncentracije negativnih ionov najdemo v gorah, gozdovih, tekočih rekah, kjer se njihova raven lahko dvigne do 5000 cm3. Za primerjavo, je raven negativnih ionov v mestih samo 500 cm3, v notranjih prostorih pa samo 20-30 cm3.

Ali veste kakšen zrak dihate?

Večina izmed nas veliko večino svojega časa preživi v notranjih prostorih, pa naj bo to doma ali pa v poslovnih prostorih. Velikokrat v teh prostorih postanemo utrujeni in zaspani, pade nam koncentracija. Nekatere študije kažejo, da je zrak znotraj prostorov 10x bolj onesnažen, kot zrak na prostem. Različni vzroki, kot so dim, bakterije, virusi, prah, kot tudi električne naprave, čistila, umetni materiali, barve in laki ter drugi dejavniki zrak stalno onesnažujejo in mu odvzemajo negativne ione in s tem vplivajo na slabše počutje posameznika.

Ali potrebujem ionizator zraka?

Zelo pomembno je zračenje prostorov, prav tako pa je izrednega pomena, da temu zraku nazaj dodajamo negativne ione in ga tako čistimo. Z našimi napravami ECO cooler, ne samo, da se zrak očisti preko vodnega stolpca, poleg tega se tudi pravilno navlaži, ionizator pa pripomore, da je izhodni zrak obogaten z negativnimi ioni. Tak zrak bo zopet blagodejen za vaše zdravje, vi pa boste zopet polni energije. Zato ne oklevajte, vaše zdravje je eno samo in če si lahko sami priskrbimo čist zrak v prostorih, kjer se zadržujemo večji del našega življenja je ta naložba minimalna. Preverite našo ponudbo.

Napišite komentar